چای زنجبیل زردچوبه

فواید چای زنجبیل زردچوبه

مزایای چشمگیر چای زنجبیل زردچوبه شامل کاهش التهاب، افزایش ادراک، جلوگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین دردهای دستگاه گوارش است. این گیاه همچنین به محافظت از قلب، تنظیم دیابت، کاهش درد، رفع افسردگی و بهبود کیفیت پوست نیز کمک می کند.

چای زنجبیل زردچوبه چیست؟
چای زنجبیل زردچوبه با خیساندن ریشه زنجبیل و پودر زردچوبه در آب و دم کردن آن بدست می آید. زنجبیل به عنوان Zingiber officinale شناخته می شود، در حالی که زردچوبه نام علمی Curcuma longa را دارد و هر دو اثرات تغذیه ای و دارویی گسترده ای دارند. این دو گیاه به راحتی در دسترس هستند و به علت محبوبیت جهانی به شدت مورد تحقیق قرار گرفته اند.

ارزش تغذیه ای چای زنجبیل زردچوبه
این دو ترکیب شامل آنتی اکسیدان های قوی از جمله ترکیبات سولفوریک، فیتوشیمی، کورکومین و گینگرول، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، مس و روی می باشند.

محافظت از سلامت قلب
مطالعات متعدد نشان می دهد که هر دو عصاره زنجبیل و زردچوبه توانایی کاهش کلسترول را دارند، به طور عمده کلسترول بد عمدتا مسئول رسوب پلاک در شریان ها و رگ های خونی است که می تواند آترواسکلروز را افزایش دهد و خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را افزایش دهد.

افزایش ادراک
ترکیب منحصر به فرد زنجبیل تقویت کننده مغز است و آنتی اکسیدان های موجود در این چای می تواند به تحریک فعالیت های عصبی، افزایش تمرکز و کاهش رسوب پلاکت بتا آمیلوئید کمک کند، پلاکت بتا آمیلوئید می تواند منجر به بیماری آلزایمر و زوال عقل شود. زنجبیل همچنین بر روی بافت مغزی اثرات ضد التهابی انجام می دهد و می تواند استرس اکسیداتیو را در آن منطقه کاهش دهد.

خواص ضد انعقادی
کورکومین و گینگرول، دو عنصر قابل توجه و فعال در این چای هستند که خواص ضد درد دارند، به این معنی که می توانند درد را در سراسر بدن کاهش دهند. علاوه بر آن خواص ضد التهابی آن می تواند به کاهش درد مفاصل و ناراحتی های دیگر عضلات و بافت های بدن کمک کند.

جلوگیری از سرطان
زردچوبه و زنجبیل هر دو نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. زنجبیل برای جلوگیری انواع سرطان مفید است به ویژه سرطان هایی که سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار می دهند. از سوی دیگر، کورکومین یک آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند استرس اکسیداتیو و فعالیت های رادیکال آزاد را در سراسر بدن کاهش دهد.

چای زنجبیل زردچوبه
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی قوی است و به هضم معده کمک می کند، همچنین تهوع را کاهش می دهد و سلامتی دستگاه گوارش را تضمین می کند.

افزایش ایمنی
چای زنجبیل زردچوبه دارای ویژگی های ضد میکروبی، ضد باکتری، ضد قارچی و ضد عفونی است که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می شود. اگر از سیستم ایمنی ضعیف رنج می برید و همیشه احساس سرما می کنید، این چای گیاهی ممکن است بهترین راه حل باشد. علاوه بر این، ترکیبی از این مواد مؤثر برای سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی موثر است و باعث سرعت بخشیدن به روند بهبودی و از بین بردن عفونت های اساسی می شود.

مراقبت از پوست
زردچوبه ای که در این چای گیاهی وجود دارد اغلب برای درمان بیماری های پوستی، به ویژه آکنه و مشکلات التهابی مانند پسوریازیس و اگزما مورد استفاده قرار می گیرد. چای زنجبیل زردچوبه یک ترکیب ضد باکتری و آنتی اکسیدان عالی است و پوست را از عفونت محافظت می کند. در عین حال باعث تحریک رشد سلول های جدید و جلوگیری از نشانه های پیری، مانند چین و چروک و لکه های پوستی می شود.

کمک در هضم
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی قوی است و به هضم معده کمک می کند، همچنین تهوع را کاهش می دهد و سلامتی دستگاه گوارش را تضمین می کند. از طرفی به تحریک حرکات پریستالتیک کمک می کند، سم زدایی و نفخ را از بین می برد و نشانه های یبوست را کاهش می دهد. چای زنجبیل زردچوبه به درمان سندرم تحریک پذیر روده (IBS)، کولیت زخمی، بیماری ریفلاکس اسید و حتی زخم معده نیز کمک کند.

مدیریت دیابت
زنجبیل و زردچوبه توانایی تنظیم قند خون را دارند بنابراین برای مدیریت کردن علائم دیابت موثر هستند. چای زنجبیل زردچوبه با حفظ تعادل قند خون و سطح انسولین از عوارض خطرناک دیابت جلوگیری می کند.

عوارض جانبی چای زنجبیل زردچوبه
عوارض جانبی چای زنجبیل زردچوبه به طور عمده از مصرف بیش از حد آن ناشی می شود که شامل موارد زیر است:

تعاملات دارویی: اگر برای درمان دیابت یا فشار خون بالا داروی خاصی مصرف می کنید، قبل از اضافه کردن این چای به رژیم غذایی خود حتماً با پزشک مشورت کنید. زیرا این چای تنظیم کننده گلوکز و فشار خون است، در نتیجه ممکن است با داروها تداخل پیدا کند و عوارض خطرناکی داشته باشد.

شرایط پزشکی: اگر بیماری هایی مربوط به کیسه صفرا یا سنگ کلیه دارید، این چای می تواند با افزایش سطح اسید اوریک در خون این شرایط را تشدید کند.

واکنش های آلرژیک: بعضی افراد نسبت به زنجبیل و زردچوبه آلرژی دارند، در نتیجه ممکن است تحریک پوست، سردرد، حالت تهوع، سرگیجه، تورم زبان، لب ها یا گلو و سایر واکنش های آلرژیک رایج شود.

بارداری: اکثر کارشناسان معتقدند اثرات دارویی این چای می تواند برای شیر مادر و زنان باردار خطرناک باشد، بنابراین باید از این ترکیب گیاهی اجتناب کنید.

ناراحتی های دستگاه گوارش: مصرف زیاد چای زنجبیل زرد چوبه ممکن است باعث ناراحتی معده، التهاب و گرفتگی شود.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *