ویتامین K

ویتامین K در چه غذاهایی یافت می شود؟

ویتامین K، ویتامین مهمی است که در همه موارد از جمله متابولیسم استخوان تا لخته شدن خون نقش دارد. این ویتامین به دو نوع اصلی تقسیم می شود: ویتامین K1 (فیلووینون) و ویتامین K2 (منواکینون). ویتامین K1 شایع ترین منبع ویتامین K می باشد که عمدتا در غذاهای گیاهی مانند سبزیجاتی با برگ سبز وجود دارد. از سوی دیگر، ویتامین K2 در محصولات حیوانی و غذاهای غنی شده یافت می شود. غذاهایی که ویتامین K2 بالایی دارند شامل گوشت و لبنیات هستند. ویتامین K2 همچنین توسط باکتری های مفید در میکروبیوم روده نیز تولید می شود.

شاید ویتامین K در یک رژیم غذایی سالم و متعادل، کمتر دیده می شود چون ویتامین K بیشتر در سبزیجات وجود دارد و مصرف سبزیجات در رژیم غذایی کم است. از طرف دیگر، غذاهای پردازش شده و قندهای تصفیه شده دارای ویتامین K کمتری هستند. اگر این غذاهای فقیر بخش بزرگی از رژیم غذایی شما را تشکیل می دهند، به این معنی است که بدن شما ویتامین K کافی ندارد.

کمبود ویتامین K یک مشکل بسیار جدی است و می تواند منجر به کبودی، خونریزی، پوسیدگی دندان و استخوان های ضعیف شود. به همین دلیل، مصرف میوه ها و سبزیجات باید یک وعده یا دو وعده در رژیم غذایی وجود داشته باشد.

سبزیجاتی با برگ سبز مانند کلم و کلم بروکلی سرشار از ویتامین K هستند. این مواد مغذی با بهبود دیابت، کاهش خطر سرطان و بهبود سلامت قلب رابطه مستقیمی دارد. غذاهای ویتامین K نه تنها می توانند لخته شدن خون را کاهش دهند و استخوان ها را قوی نگه دارند بلکه به رفع کم خونی نیز کمک می کنند.

ویتامین K فقط در سبزیجات یافت نمی شود. شما می توانید آن ها را در انواع خاصی از میوه، گوشت، لبنیات و مواد غذایی تخمیر شده نیز پیدا کنید، این ویتامین توسط باکتری های روده ای نیز تولید می شود. کافی بودن این ویتامین می تواند باعث سلامتی بدن شود و کمبود آن می تواند لیستی از مشکلات جدی به همراه بیاورد.

اگر به دنبال لیستی از غذاها می گردید که حاوی ویتامین K باشند، باید به شما بگوییم که این ویتامین ها در درجه اول در سبزیجاتی با برگ سبز، میوه ها، مواد غذایی تخمیر شده و محصولات حیوانی وجود دارند که به راحتی می توانید آن ها را از طریق یک رژیم غذایی سالم و متعادل بدست آورید. در اینجا چندین غذای حاوی ویتامین K بیان شده است:

۱- سبزیجات برگ سبز مانند کلم، نصف فنجان: ۴۴۴ میکروگرم (بیش از ۱۰۰ درصد DV)

۲- ناتو (سویا تخمیر شده)، ۲ اونس: ۵۰۰ میکروگرم (بیش از ۱۰۰ درصد DV)

۳- پیاز بهاره (پیازچه)، نصف فنجان: ۱۰۳ میکروگرم (بیش از ۱۰۰ درصد DV)

۴- بروکسل، نصف فنجان: ۷۸ میکروگرم (۹۸ درصد DV)

۵- کلم، نصف فنجان: ۸۲ میکروگرم (بیش از ۱۰۰ درصد DV)

۶- کلم بروکلی، نصف فنجان: ۴۶ میکروگرم (۵۸ درصد DV)

۷- لبنیات (تخمیر شده)، نصف فنجان: ۱۰ میکروگرم (۱۰ درصد DV)

۸. آلو بخارا، نصف فنجان: ۵۲ میکروگرم (۶۵ درصد DV)

۹- خیار، ۱ عدد متوسط: ۴۹ میکروگرم (۶۱ درصد DV)

۱۰- ریحان خشک، ۱ قاشق غذاخوری: ۳۶ میکروگرم (۴۵ درصد DV)

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *