فواید بذر کتان در سلامتی

بذر کتان

دانه های کتان از حدود ۶۰۰۰ سال پیش در بسیاری از کشورها به عنوان غذا مصرف می شدند، در واقع این دانه ها از اولین سوپراستارهای کشت شده در جهان هستند! این دانه های کوچک به رنگ قهوه ای، قهوه ای مایل به زرد و طلایی هستند و گاهی اوقات دانه های روغنی نیز نامیده می شوند، همچنین ثروتمندترین منابع اسید چرب امگا ۳ هستند که به اسم آلفا لینولنیک (ALA) شناخته می شوند! بذر کتان به بهبود هضم کمک می کند، چربی پوست را پایین می آورد، کلسترول را کاهش می دهد و … در مطلب زیر با مزایای این دانه های کوچک آشنا می شوید:

۱. پیشگیری از گر گرفتگی در دوران یائسگی
ثابت شده است که دانه های کتان حاوی لیگنان ها هستند، لیگنان ها خواص استروژنی دارند و می توانند به عنوان یک جایگزین درمانی برای تولید هورمون استفاده شوند. دانه های کتان برای رنان یائسه مفید است زیرا احتمال ابتلا به گر گرفتگی را کاهش می دهد.

۲. پوست و موی سالم
اگر می خواهید پوست، مو و ناخن سالم داشته باشید ۲ قاشق غذاخوری دانه های کتانِ آسیاب شده یا ۱ قاشق غذاخوری روغن دانه کتان را به غذای روزانه خود اضافه کنید.

۳. کاهش وزن
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه دانه های کتان چاقی را کاهش می دهند و از کاهش وزن حمایت می کنند.

۴- کاهش کلسترول
افزودن دانه های کتان به رژیم غذایی به طور طبیعی می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد.

۵. حفاظت در برابر اشعه‌ ها
در میان سایر حقایق باور نکردنی، دانه های کتان حاوی آنتی اکسیدان های قوی است. لیگنین ها نوعی فیبرهای منحصر به فرد هستند که مزایای آنتی اکسیدانی دارند و از پوست در برابر اشعه ها محافظت می کند.

۶. سلامت گوارشی
شاید بزرگترین مزیت بذر کتان توانایی آن در حفظ سلامتی دستگاه گوارش باشد. بذر کتان از دستگاه گوارش محافظت می کند و باعث کاهش التهاب روده می شود. این بذر برای افرادی که از بیماری کرون یا سایر بیماری های گوارشی رنج می برند مفید است.

۷. مبارزه با سرطان
بارها و بارها ثابت شده است که بذر کتان برای مبارزه با سرطان سینه، پروستات، تخمدان و کولون مفید است. ما در مورد مزایای بهداشتی روغن ماهی و یا چربی های امگا ۳ بسیار شنده ایم. روغن ماهی حاوی EPA و DHA است که برای سلامتی حیاتی است. اگرچه دانه های کتان حاوی EPA یا DHA نیستند، اما آن ها حاوی ALA هستند که نوع دیگری از چربی امگا ۳ می باشد. چربی امگا ۳ مانع چسبیدن سلول‌های بدخیم به دیگر سلول‌ها شده و بدین ترتیب از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *